Barbara
8.1.2023
mám výborné zkušenosti
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Štipľavé a aromatické listy perily pomáhajú, keď sa necítite "vo svojom živle".
Perila je kríženec žihľavy a mäty, má veľmi ostrú chuť a je obľúbeným korením vo vietnamskej kuchyni. Používa sa najmä na ryby. Možno preto, že jedným z jej prvých historicky opísaných účinkov je, že "odstraňuje otravu z rýb a krabov".
Balení: 90 kapsúl
Domovinou perily sú horské oblasti Číny a severnej Indie. Pestuje sa najmä v juhozápadnej Ázii. Preto je jej používanie už po stáročia zavedené aj v tradičnej východnej medicíne.
Na výživové účely sa najčastejšie používajú výťažky z listov (z ktorých sa odstraňuje perillyl aldehyd).
Podľa platnej legislatívy EÚ môžeme uviesť nasledovné.
Oveľa väčším zdrojom informácií o tejto bylinke sú čínske herbáre alebo voľne dostupné zdroje na internete. V terapii sa využíva štipľavá chuť a hrejivý charakter.
1 kapsula obsahuje 200 mg suchého extraktu z listov.
Ide o koncentrovaný extrakt v pomere 4:1.
Balenie kapsúl: Balenie: HPMC (vegetariánska kapsula)
Neobsahuje: cukor, škrob, soľ, sóju, kukuricu, pšenicu, lepok, kvasnice, mliečne zložky, umelé farbivá a konzervačné látky.
V kapsulách nie sú žiadne prídavné látky. Len čisté suroviny.
1 - 3 kapsule denne.
Perillu nepodávajte dlhodobo, ak sa v noci potíte, máte častý pocit smädu alebo ste vyčerpaní po dlhej chorobe. Vo všeobecnosti je perilla skôr akútna bylina.